Golden retriever kiskutyák
english

Golden retriever

A kutyák központi szerepet töltenek be életünkben, így egy gyermek életében is meghatározóak. Nem mindegy, hogy ez az „élmény” pozitív vagy negatív hatású.
Amikor egy család úgy dönt, hogy kiskutyát vásárol, fontos, hogy a megfelelõ fajtát válassza.
A gyerek(ek) számára a legideálisabb egy nyugodt, barátságos, intelligens, türelmes és szófogadó fajta. A golden retriever pont ilyen.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever


Azt szoktuk mondani, hogy igazi családi kutya.
Miért is? 
Azért, mert egyre inkább családtagként kezeljük kutyáinkat, akik a legtöbb esetben helyet kapnak a lakásban is. Természetesen nem ettõl válik majd a legjobb baráttá, sokkal inkább a vele való törõdés és foglalkozás által, melyet csodálatos természetével és állandó figyelmével hálál meg.
A golden retriever kiváló játszótársa gyermekünknek, kitûnõ apporthajlama révén lelkesen visszahozza az eldobott labdát, játékot vagy bármi mást. Könnyen nevelhetõ, kedves, türelmes, alkalmazkodó és nagyon megbízhatóan viselkedik gyerekekkel szemben.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever


Ezen tulajdonságok fontosságát  - gyerekek tekintetében -  feltétlenül kiemelném.
A kutya hûséges társ és nagyszerû barát, mindig örömmel üdvözöl bennünket, nem haragszik ránk, ha egy-egy alkalommal kicsit kevesebb idõnk jut a játékra vele.
A kutyával történõ foglalkozás jótékony hatással van a gyerekek fejlõdésére is. Az a gyermek, akit a kutyájáról való gondoskodásra nevelnek, játékos formában elsajátítja azt a képességet, amelyet felelõsségtudatnak nevezünk.
Késõbb szülõként is gondoskodni fog gyermekeirõl és nem érzi majd tehernek azt.
Játék közben megtanulja, hogyan viselkedhet a kutyájával, így másokkal is tisztelettudóbb és toleránsabb lesz.
A kutya mellett felnövõ kisgyermek nyugodtabb, egészségesebb, boldogabb, felelõsségteljesebb és érzelmileg kiegyensúlyozottabb.  Az, hogy ez így is legyen, szükséges a szülõk segítõ hozzáállása, munkája, irányítása. Egy kiskutyával foglalkozni kell, fontos tanítani, nevelni, amit a gyerekek nem tudnak egyedül megtenni, az a felnõtt feladata és felelõssége. 

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever


A golden retrieverek csodálatosak, hûségesek, megbízhatóak, és a feszültségekkel, stresszel teli életünkben hihetetlen érzelmi többletet adnak. Hozzájárulnak egészségünk megõrzéséhez, amikor hosszú sétára vagy kirándulásra ösztönöznek bennünket.
Imádják a vizet, ezért kiváló társuk a vízi sportok kedvelõinek is.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever

 

 

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever