Golden retriever kiskutyák
english

Erdőskerti Golden Retriever Kennel

Az Erdőskerti Kennelt a kilencvenes évek elején alapítottuk berni pásztorkutyákkal, majd hamarosan megvettük első golden retrieverünket.
Ebben az időben, ez a fajta még nem volt olyan ismert Magyarországon, mint manapság.

Nagyon sok jót olvastunk róla: gyermekszeretetéről, intelligenciájáról, megbízhatóságáról és ezért választottuk két gyermekünk mellé "családtagnak".

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever


Az évek folyamán volt szerencsénk megismerni a „goldenek” csodálatos természetét, emberszeretetét, végtelen türelmét.

Elegáns külseje, kiváló vadászképessége és sokoldalúsága arra késztetett bennünket, hogy ez a fajta ne csak hobby legyen számunkra, hanem tenyésszük is.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever


Sok szép eredményt értünk el kutyáinkkal, úgy a kiállításokon mint a munkaversenyeken. Egyre több Erdőskerti golden retriever látható a versenyek győztesei között. A Kennelünkből származó goldenek között van sok champion, interchampion, többszörös klubgyőztes, szarvasgomba kereső, nagyon sok terápiás-, segítő-, és rohamjelző kutya, Working Test győztes, munkavizsgás és nagyon sok aktívan vadászó kutya is. Tenyészetünk Mestertenyészet lett.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever

Tőlünk származik Magyarország első és sok éven át az egyetlen olyan golden retrievere, aki rohamjelzőként segíti egy kislány életét. Kennelünk támogatja a kutyás terápiát. Az elmúlt években több  rohamjelző és vércukorszint változását jelző, autista- és mozgássérült segítő, vakvezető és a terápia különböző területein kiválóan működő kutyánk született. Mindig szem előtt tartottuk azt, hogy ezek a kiváló adottságokkal rendelkező kutyák  képességeiket  kamatoztatni tudják a számukra leginkább megfelelő területen.

A legnagyobb erkölcsi elismerésnek könyveljük el, hogy tenyésztői munkánk gyümölcseként ilyen utódok születtek Kennelünkben, hiszen az ő segítségük pótolhatatlan a gazdik - sok esetben gyerekek - és családjuk számára.

Golden retrieverGolden retriever


A világ számos országából érdeklődés mutatkozott kutyáink iránt. Több tenyészet sikeres alapítója lett Erdőskerti golden retriever nem csak hazánkban, hanem külföldön is.
Közben megtanultuk azt is, hogy mit kell tudnia a golden retrievernek, mint vadászkutyának. Az a véleményünk, hogy ezeket a képességeket feltétlenül meg kell tartani, mi ezt a két szempontot együtt szeretnénk érvényesíteni., tehát úgy küllemben mint munkában kiváló kutyák tenyésztése a célunk. Nagyon fontos, hogy a tenyésztésbe vont egyedek egészségileg  alkalmasak legyenek!


Az évek folyamán rendszeresen dolgoztunk kutyáinkkal vadászatokon, majd mindketten vadászok és vadászkutya munkabírók lettünk. Az elmúlt több mint 20 év alatt sokat dolgoztunk azon, hogy a hazai állomány munkaképessége javuljon, nagyon sok retriever tulajdonost vontunk be a munkakutyázásba, akik közül sokan aktív versenyzők lettek.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retriever


Foglalkozunk vadászkutyák vizsgára, vadászatra történő felkészítésével, képzésével.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever

 

Golden retrieverGolden retrieverGolden retriever


A megszerzett tapasztalatokat az általunk szervezett táborokban igyekszünk átadni az érdeklődőknek és a különböző képzettségű vadászkutya vezetőknek, ezzel is segítve, hogy a golden retriever ne csak egy kiváló családi kedvenc, hanem vadászkutya is maradjon.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever

 

Erdősné Szabó Katalin
a HBm-i Vadászkamara
megyei kynológusa 
Erdős László
a Golden Retriever Kör
vezetőségi tagja