Golden retriever kiskutyák
english

Erdõskerti Golden Retriever Kennel

Az Erdõskerti Kennelt a kilencvenes évek elején alapítottuk berni pásztorkutyákkal, majd hamarosan megvettük elsõ golden retrieverünket.
Ebben az idõben, ez a fajta még nem volt olyan ismert Magyarországon, mint manapság.

Nagyon sok jót olvastunk róla: gyermekszeretetérõl, intelligenciájáról, megbízhatóságáról és ezért választottuk két gyermekünk mellé "családtagnak".

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever


Az évek folyamán volt szerencsénk megismerni a „goldenek” csodálatos természetét, emberszeretetét, végtelen türelmét.

Elegáns külseje, kiváló vadászképessége és sokoldalúsága arra késztetett bennünket, hogy ez a fajta ne csak hobby legyen számunkra, hanem tenyésszük is.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever


Sok szép eredményt értünk el kutyáinkkal, úgy a kiállításokon mint a munkaversenyeken. Egyre több Erdõskerti golden retriever látható a versenyek gyõztesei között. A Kennelünkbõl származó goldenek között van sok champion, interchampion, többszörös klubgyõztes, szarvasgomba keresõ, nagyon sok terápiás-, segítõ-, és rohamjelzõ kutya, Working Test gyõztes, munkavizsgás és nagyon sok aktívan vadászó kutya is. Tenyészetünk Mestertenyészet lett.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever

Tõlünk származik Magyarország elsõ és sok éven át az egyetlen olyan golden retrievere, aki rohamjelzõként segíti egy kislány életét. Kennelünk támogatja a kutyás terápiát. Az elmúlt években több  rohamjelzõ és vércukorszint változását jelzõ, autista- és mozgássérült segítõ, vakvezetõ és a terápia különbözõ területein kiválóan mûködõ kutyánk született. Mindig szem elõtt tartottuk azt, hogy ezek a kiváló adottságokkal rendelkezõ kutyák  képességeiket  kamatoztatni tudják a számukra leginkább megfelelõ területen.

A legnagyobb erkölcsi elismerésnek könyveljük el, hogy tenyésztõi munkánk gyümölcseként ilyen utódok születtek Kennelünkben, hiszen az õ segítségük pótolhatatlan a gazdik - sok esetben gyerekek - és családjuk számára.

Golden retrieverGolden retriever


A világ számos országából érdeklõdés mutatkozott kutyáink iránt. Több tenyészet sikeres alapítója lett Erdõskerti golden retriever nem csak hazánkban, hanem külföldön is.
Közben megtanultuk azt is, hogy mit kell tudnia a golden retrievernek, mint vadászkutyának. Az a véleményünk, hogy ezeket a képességeket feltétlenül meg kell tartani, mi ezt a két szempontot együtt szeretnénk érvényesíteni., tehát úgy küllemben mint munkában kiváló kutyák tenyésztése a célunk. Nagyon fontos, hogy a tenyésztésbe vont egyedek egészségileg  alkalmasak legyenek!


Az évek folyamán rendszeresen dolgoztunk kutyáinkkal vadászatokon, majd mindketten vadászok és vadászkutya munkabírók lettünk. Az elmúlt több mint 20 év alatt sokat dolgoztunk azon, hogy a hazai állomány munkaképessége javuljon, nagyon sok retriever tulajdonost vontunk be a munkakutyázásba, akik közül sokan aktív versenyzõk lettek.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retriever


Foglalkozunk vadászkutyák vizsgára, vadászatra történõ felkészítésével, képzésével.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever

 

Golden retrieverGolden retrieverGolden retriever


A megszerzett tapasztalatokat az általunk szervezett táborokban igyekszünk átadni az érdeklõdõknek és a különbözõ képzettségû vadászkutya vezetõknek, ezzel is segítve, hogy a golden retriever ne csak egy kiváló családi kedvenc, hanem vadászkutya is maradjon.

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever

 

Erdõsné Szabó Katalin
a HBm-i Vadászkamara
megyei kynológusa 
Erdõs László
a Golden Retriever Kör
vezetõségi tagja