magyar english deutsch

Erdőskerti Golden Retriever Kennel
Bronzkoszorús Mestertenyészet

Az Erdőskerti Kennelt a kilencvenes évek elején alapítottuk berni pásztorkutyákkal, majd hamarosan megvettük első golden retriever kutyánkat.
Ebben az időben, ez a fajta még nem volt olyan ismert Magyarországon, mint manapság.

Nagyon sok jót olvastunk róla: gyermekszeretetéről, intelligenciájáról, megbízhatóságáról és ezért választottuk két gyermekünk mellé "családtagnak".


Az évek folyamán volt szerencsénk megismerni a „goldenek” csodálatos természetét, emberszeretetét, végtelen türelmét.

Elegáns külseje, kiváló vadászképessége és sokoldalúsága arra késztetett bennünket, hogy ez a fajta ne csak hobby legyen számunkra, hanem tenyésszük is.


A kiállításokon is sok szép eredményt értünk el kutyáinkkal, egyre több Erdőskerti kennelből származó kutya látható a versenyek győztesei között. A Kennelünkből származó goldenek között van több champion, interchampion, 3-szoros klubgyőztes, szarvasgomba kereső, terápiás, Working Test győztes, munkavizsgás és nagyon sok aktívan vadászó kutya is. Tenyészetünk Mestertenyészet lett.

Tőlünk származik Magyarország első és egyetlen golden retrievere, aki rohamjelző-ként segíti egy kislány életét. A legnagyobb erkölcsi elismerésnek könyveljük el, hogy a másfél évtizedes tenyésztői munkánk gyümölcseként ilyen utód született Kennelünkben, hiszen az ő „segítsége” pótolhatatlan és a legfontosabb az új kisgazdi és családja számára.


A világ számos országából érdeklődés mutatkozott kutyáink iránt. Több tenyészet sikeres alapítója lett Erdőskerti kutya nem csak hazánkban, hanem külföldön is.
Közben megtanultuk azt is, hogy mit kell tudnia a golden retrievernek, mint vadászkutyának. Az a véleményünk, hogy ezeket a képességeket feltétlenül meg kell tartani, így sok hazai tenyésztőtől eltérően mi ezt a két szempontot együtt szeretnénk érvényesíteni., tehát úgy küllemben mint munkában kiváló kutyák tenyésztése a célunk. Nagyon fontos tényező, hogy a tenyésztésbe vont egyedek egészségileg is alkalmasak legyenek, állományunk dysplasia mentes. 


Az évek folyamán rendszeresen dolgoztunk kutyáinkkal vadászatokon, majd mindketten vadászok és vadászkutya munkabírók lettünk.


Ezen kívül foglalkozunk retrieverek kiállításra történő felkészítésével, nyírásával és vadászkutyák képzésével.

 


A megszerzett tapasztalatokat az általunk szervezett táborokban igyekszünk átadni az érdeklődőknek és a különböző képzettségű vadászkutya vezetőknek, ezzel is segítve, hogy a golden retriever nem csak egy kiváló családi kedvenc, hanem vadászkutya is maradjon.

 

Erdősné Szabó Katalin
a HBm-i Vadászkamara
megyei kynológusa 
Erdős László
a Hungária Retriever Klub
vezetőségi tagja

 

Honlapkészítés Honlapkészítés